Partner van Hanna van Hendrik

304806-HannavanHendrik-88b00a-original-1551179219-450x284

Indomo is trotse partner van Hanna van Hendrik "Als de wereld in Twente verandert", een groots theaterspektakel met o.a. Johanna ter Steege en Huub Stapel.

Wat als alles anders wordt? Als op een dag je verleden, heden en toekomst samenkomen en de wereld, jóuw wereld, voorgoed verandert?

In Hanna van Hendrik zijn we gedurende drie seizoenen deelgenoot van het leven van boerin Hanna en haar familie. We volgen haar gevecht om de verkoop van de boerderij, al drie generaties familiebezit, tegen te houden. Het zijn de tumultueuze jaren zeventig, overal nemen burgers het heft in eigen hand. Tradities worden overboord gegooid of juist fel verdedigd. Het is de bloeitijd van actiegroepen en ook de Twentse boeren in Tubbergen komen in opstand. Hun protest in 1971 tegen de ruilverkaveling is de felste boerenopstand in de Nederlandse geschiedenis.

Hanna van Hendrik is een initiatief van actrice Johanna ter Steege, geboren en opgegroeid in Twente. Het is een eerbetoon aan de veerkracht van de boerengemeenschap van haar jeugd in de radicale omwentelingen van de jaren zeventig. Een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden, liefde en bevrijding, verteld in Twents dialect en Nederlands.

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen en koeien, trekkers, waslijnen, een motorbaan en een voltallige popband. Hier vindt het eerste deel plaats in de zomer van 1970. Voor het tweede deel, de winter van 1971, gaan we door de grote staldeuren de boerderij in. Deel drie speelt zich af in het voorjaar van 1971 in de schemerige buitenlucht.

Hanna van Hendrik is een uniek theaterspektakel uitgevoerd door 8 acteurs, 30 figuranten, 5 muzikanten, 1 koor, 10 ballerina’s, 1 motorclub en 10 koeien, verdeeld over 3 toneelbeelden waar het publiek naartoe loopt. De voorstelling wordt voor 600 duizend euro gesteund door particuliere donateurs uit de regio. Zelden was de betrokkenheid van een gemeenschap bij een theaterproductie zo groot.

De première van Hanna van Hendrik is op 8 juni 2019, de speelperiode van 5 juni t/m 21 juli 2019 (wegens enorm succes verlengt t/m 2 augustus 2019). Met Johanna ter Steege en Huub Stapel als Hanna en Hendrik, regie is in handen van Liesbeth Coltof, script is geschreven door Bouke Oldenhof en muziek wordt uitgevoerd door Her Majesty.

Hanna van Hendrik is een samenwerking met de Schouwburg Hengelo.

Meer informatie: www.hannavanhendrik.nl

« Terug