Muismat, onze evergreen

Al 19 jaar brengt AKB een muismat uit, op basis van een kunstwerk dat gemaakt is door mindervalide personen. Voor de muismat 2020 is het kunstwerk wederom gemaakt door Manuel Sanchez, die via het atelier van FrontaalKunst zich heeft ontwikkeld als kunstenaar.

Manuel Sanchez heeft dit jaar meegewerkt aan het Escherproject van de gemeente Baarn en de Stichting Kunst Centraal (Provincie Utrecht). Hieraan namen alle basisscholen van Baarn deel. Op het atelier heeft Manuel aan de basisschoolkinderen en de onderwijskrachten verteld over zijn werk geïnspireerd op Escher. Het resultaat van deze workshops, die in de maanden mei t/m juli gegeven werden, werd in augustus geëxposeerd in het centrum van Baarn.

Overige activiteiten Manuel Sanchez:
* Nominatie voor de Special Award 2019, een vierjaarlijkse landelijke prijsvraag voor ‘outsider art’ kunstenaars.
* Deelname aan de tentoonstelling in de Nikolaikerk te Utrecht.
* De Baarnsche bierbrouwerij heeft Manuel gevraagd een ontwerp te maken voor een nieuw product bierjenever.
* Deelname aan de jaarlijkse kunstmarkt in Baarn.
* Solo-expositie in het Poorthuis Baarn.

Frontaalkunst is een kleinschalige, zelfstandige en maatschappelijk betrokken organisatie, gevestigd in Baarn. In de ateliers wordt aan mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding geboden. Zij krijgen de gelegenheid om zich door middel van kunstzinnige vorming te ontwikkelen. De activiteiten worden aangeboden met extra aandacht voor sfeer en geborgenheid.

Voor elke muismat doneert AKB en Indomo een bijdrage voor de aanschaf van materialen.

Op onze facebook pagina van AKB hebben we alle muismatten verzameld. Door het volgen van de timeline ziet u ze allemaal. ‘Like ons’ op onze Facebook-pagina

AKB en Indomo partner MVO Nederland

Wij voelen ons verantwoordelijk voor de bronnen van onze aarde. Zowel ecologisch als sociaal. Bij alle producten en diensten die we bieden vragen we ons af welke gevolgen zij hebben en hoe we ongewenste gevolgen kunnen beperken of compenseren. We streven daarom naar slim verbruiken. En daar betrekken we ook onze klanten en sociale omgeving bij. Het ondersteunen van de kunstwerkplaats FrontaalKunst past binnen die filosofie.

De muismat is beschikbaar voor relaties van AKB en Indomo, en hun werknemers zolang de voorraad strekt.