Steun het ontwikkelingsproject van World Vision in Oeganda!

World Vision, een wereldwijde christelijke ontwikkelingshulporganisatie die zich inzet voor kinderen die leven in armoede, heeft de bevolking in Kyabigambyre enthousiast gemaakt over de voordelen van een brand besparende stove. Dit bijzondere project- dat natuurlijk iets met onze expertise heeft te maken, wordt ondersteund door AKB en Indomo.

De Lorena-oven: een mini-revolutie in de thuis-kookwereld!

De lokale manier van koken in Oeganda is erg milieuonvriendelijk, inefficiënt en slecht voor de gezondheid. Het kost veel hout en veel tijd om hout te sprokkelen, er zijn gezondheidsproblemen door de rookontwikkeling in de keuken en de pan die pruttelt op het open vuur is bovendien gevaarlijk voor spelende kinderen. De vraag rees, hoe deze situatie te verbeteren door gebruik te maken van lokale materialen. In Hoima, een provinciehoofdstad in het westen van Oeganda, kreeg een lokale zakenman een goed idee. Hij bedacht ”Lorena”, de naam voor deze oven. Door middel van een training leren de bewoners zelf om een brand besparende, veilige oven te maken. Moeder Joyce is hier het voorbeeld van. Lees haar verhaal.


Door middel van onze inruilactie isoleerkannen steunen wij dit project. Wij leveren uw ingeruilde isoleerkannen in bij een recyclebedrijf. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan het project Oventjes in Oeganda.

Met onze steun wordt de situatie van de kinderen in Kyabigambire verbeterd. Door de veilige oventjes is er zelfs ruimte om met meerdere pannen tegelijk te koken waardoor het eten sneller klaar is en de kinderen een gebalanceerd dieet hebben. En er kan veiliger worden gekookt zodat kinderen zich niet meer kunnen verbranden tijdens het spelen.  

 
Heeft u ook oude isoleerkannen die aan vervanging toe zijn en wilt u gebruik maken van onze inruilactie, neem dan contact met ons op.